ISO 16665:2014

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ٠٦ يناير ٢٠١٤

Water quality — Guidelines for quantitative sampling and sample processing of marine soft-bottom macrofauna

ملفات الوثيقة ISO 16665:2014

الإنجليزية 33 صفحات
الإصدار الحالي
191.65 USD

مجال الوثيقة ISO 16665:2014

ISO 16665:2014 provides guidelines on the quantitative collection and processing of subtidal soft-bottom macrofaunal samples in marine waters.

ISO 16665:2014 encompasses: a) development of the sampling programme; b) requirements for sampling equipment; c) sampling and sample treatment in the field; d) sorting and species identification; e) storage of collected and processed material.

ISO 16665:2014 does not specifically address the following, although some elements may be applicable: bioassay sub-sampling; deep water (>750 m) or offshore sampling; in situ faunal studies, e.g. recolonization assays; non-benthic organisms caught in the sampling device; estuarine sampling; intertidal sampling; meiofaunal sampling and analysis; sampling by dredge and sledge; self-contained underwater breathing apparatus (SCUBA) sampling; statistical design.

Accuracy of position fixing is determined by the geographical area, equipment used and survey objective.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
YSMO GSO 150-2:2020
GSO 150-2:2013 
لائحة فنية يمنية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
YSMO GSO 2055-1:2020
GSO 2055-1:2015 
مواصفة قياسية يمنية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

YSMO GSO ISO 22117:2025
ISO 22117:2019 
مواصفة قياسية يمنية
ميكروبيولوجي السلسلة الغذائية -- متطلبات خاصة وإرشادات لاختبار الكفاءة بالمقارنة بين المختبرات
YSMO GSO ISO 11056:2025
ISO 11056:2021 
مواصفة قياسية يمنية
التحاليل الحسية - المنهجية - طريقة تقدير الحجم
YSMO GSO ISO 22935-2:2025
ISO 22935-2:2023 
مواصفة قياسية يمنية
الحليب ومشتقاته - التحليل الحسي - الجزء الثاني: طرق التقييم الحسي
YSMO GSO 2786:2025
GSO 2786:2024 
مواصفة قياسية يمنية
القرنفل الكامل والمسحوق (المطحون)